Duyuru

40 müslümanı yakan Lukiç'ler mahkum oldu

Bosna Haberleri

  /   478   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

Balkan Günlüğü Gazetesi
Cuma, 24 Temmuz 2009

luki

Bosna savaşı yıllarında 140 Müslümanı canlı olarak yaktıkları iddiasıyla yargılanan iki Sırp kuzenden biri ömür boyu hapse diğeri ise 30 yıla mahkum edildi.

 

 

 

 

İki Sırp komutan, Bosna-Hersek'te 1992-95 yılları arasında yapılan savaşta 140 Müslümanı canlı olarak yakmaktan suçlu bulundu. Milan ve Sredoje Lukiç adlı iki Sırp komutan, "beyaz kartal" ya da "intikamcı" olarak bilinen gruba dahildi. Lahey'deki hakim, Milan Lukiç'e ömür boyu hapis cezası verirken Sredoje Lukiç'e ise 30 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, iki komutanın, kadın, çocuk ve yaşlıların oluşturduğu 140 kadar Müslümanı bir eve doldurup ateşe verdiğine hükmetti. Mahkeme, komutanların, evden kaçmaya çalışanları da öldürdüğünü bildirdi. Milan, 7 yıl kaçak hayatı yaşadıktan sonra Ağustos 2005'te Arjantin'de yakalanmıştı. Sredoje de Eylül 2005'te teslim olmuştu. Öte yandan savaş sırasında öldürülen 44 Bosnalı
Müslüman ve Hırvat'ın kalıntıları Prijedor kasabası yakınlarında toprağa verildi. BH İslam cemaati lideri Baş Müftü Mustafa Ceriç'in başkanlığında düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı.

 

  

Yorumlar