Duyuru

Ohri'de Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi seli

Makedonya

  /   608   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya'da ziyaret ettiği Ohri Şehri'nde büyük bir coşkuyla karşılandı.
Cumartesi, 03 Mayıs 2008 19:17


Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15. Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Zirvesi toplantısına katılmak üzere geldiği Makedonya'nın Ohri şehrinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Zirve toplantısının sona ermesinin ardından Ohri'yi ziyaret eden Abdullah Gül'ü, şehir merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulunan yüzlerce Ohrili Türk öğrenci, öğretmen ve vatandaş sıcak bir şekilde karşıladı.

Abdullah Gül, öğrencilerle tek tek tokalaşırken, öğrenciler de milli marşı okudu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada Gül, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşılandı.

Türk öğrencilerinin şiirler okuduğu buluşmada çocuklarla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocuklara hediye vermeyi de ihmal etmedi.

Ohri merkezinde yer alan ve 1745 yılında inşa edilen Muhammed Mehmet Hayati Hazreti Dergahı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı, dergah şeyhi Osman tarafından karşılandı.

Dergah çıkışında duygularını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, burada insanın çok büyük heyecan duyduğunu belirtti.

Yanındaki kız çocuğunun "Bizi unutmayın" demesi üzerine Gül, "Biz de kendilerini unutmadığımızı göstermek için buradayız. Öğretmenler, öğrenciler, hepsi bizim parçamız. Buralara hep gidip geleceğiz" şeklinde konuştu.



Türkiye'nin Balkanlar'da etkin ve etkili politikalara devam edeceğini de belirterek, "Makedonya ile işbirliğimiz başarılı bir şekilde gelişiyor. Bu işbirliği içinde Makedonya'daki soydaşlarımız köprü vazifesini görüyor" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Ohri'nin en ünlü caddesinde yürüyerek, esnaf ve vatandaşla buluştu. Burada da Abdullah Gül'e esnaf ve vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Daha sonra Üsküp'e hareket etmek üzere Ohri'den ayrılan Gül, Makedonya resmi ziyareti çerçevesinde yarın Üsküp'te ülkenin üst düzey yetkilileriyle temaslarda bulunacak.
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu akşam Üsküp'te Makedonya Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.  

  

Yorumlar