Duyuru

Sofya camisinın duvarları metro inşaatı nedeniyle çatlıyor

Bulgaristan

  /   575   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sofya’da bulunan Banyabaşı Camisi yakınında devam eden metro inşaatı nedeniyle hasar görmeye başladı. Bulgaristan Başmüftülüğü acil önlem alınmasını istedi.

Sofya’daki Banyabaşı Camisinin yakınında devam eden metro inşaatı cami duvarlarında çatlaklıklar oluşturduğu bildirildi. Başmüftülük tarafından basına gönderilen açıklamada, caminin daha fazla zarar görmemesi için acil önlemler alınması istendi. Başmüftülük yetkilileri, caminin aynı zamanda koruma altında bulunan kültür anıtı olması nedeniyle Kültür Bakanlığına ve Sofya Belediyesine inşaat çalışmalarının durdurulması yönünde talepte bulunduklarını, ancak önlemlerin alındığına ilişkin cevap verilmesine rağmen cami duvarlarında hasar oluşmaya devam ettiğini vurguladı.

Başmüftülüğün açıklamsında, yetkililerin İslami değerlere karşı sorumsuzca davranışı endişe verici olduğunu ve son yıllarda Müslüman toplumuna ve sorunlarına karşı önyargılı davranıldığı kuşkularını güçlendirdiği kaydediliyor.

Açıklamada ayrıca, başkentteki tek caminin defalarca saldırıya uğradığı hatırlatılarak, şimdi ise Ramazan ayında, ‘bütün olarak varlığının tehdit altında bulunduğu’ belirtiliyor.

Bulgaristan Havadis

 

  

Yorumlar