Duyuru

Kosovalı Şirket Köln’de Camii İnşası İhalesini Aldı

Kosova Haberleri

  /   762   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

Kosovalı Şirket Köln’de Camii İnşası İhalesini Aldı

 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln'de yaptıracağı Merkez Camisi'nin kaba inşaatının yapımını Kosova kökenli Nuha GmbH şirketi kazandı. Anlaşma için DİTİB'in yönetim binasında bir tören düzenlendi.


 

 

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Başkanı Sadi Arslan ile Nuha GmbH Genel Müdürü Naim Nuha'nın hazır bulunduğu törene DİTİB Yönetim Kurulu üyeleri, Köln ve çevresi DİTİB dernekleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende caminin temelinin 7 Kasım'da atılacağı açıklandı.
 
İki yılda bitmesi planlanıyor
Kuran-ı Kerim okunması ve Merkez Camisi ile ilgili tanıtım filminin gösterilmesinin ardından bir konuşma yapan Sadi Arslan şunları söyledi:
“Merkez Camisi inşaatıyla ilgili gerekli işlemlerin hazır olması nedeniyle bu yıl önceki yıllara oranla daha mutlu bir Ramazan geçirdik. Kaba inşaat için yaptığımız anlaşma gereği 7 Kasım tarihinde temeli atıyoruz. İnşaatın tamamını iki yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. 2011'in Kasım ayında bu modern camimizin açılışını hep birlikte yapmayı planlıyoruz. Daha önce da olduğu gibi yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, el birliğiyle bu işi başaracağız.”
 
Kaba inşaat 13 ayda bitecek

Bu konuşmanın ardından kaba inşaat için hazırlanan anlaşmaya Sadi Arslan ve Naim Nuha'nın yanı sıra, DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayten Kılıçarslan ve Nihat Özkan da imza attı. DİTİB yetkilileri, yapılan toplam 45 başvuru içinden 10 firmanın ihaleye katıldığını ve yapılan iki turun ardından Nuha GmbH'nın 9 milyon Euro'luk teklifle ihaleyi kazandığını belirttiler. Kaba inşaatın 13 ayda bitecek. DİTİB Merkez Camisi'nin tahmini maliyeti 25 milyon Euro olarak ifade ediliyor. (Hürriyet Avrupa- Tolga GÜRSOY) 

  

Yorumlar