Duyuru

TİKA Arnavut ve Boşnaklara Türkçe Kursları Başlatıyor

Kosova Haberleri

  /   651   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 

 
 

 


Türkiye ile Kosova arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesini göz önünde bulundurarak TİKA Priştine, Prizren, Mitroviça, Skenderay ve Gilan’da Arnavut ve Boşnaklara yönelik Türkçe kursu düzenleyecek.


 
 

Türkiye ile Kosova arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin, Türk işadamlarının Kosova’daki yatırımlarının ve öğrenimlerini Türkiye’de burslu olarak devam ettirmek isteyen öğrenci sayısının artması Kosova’da Türkçe’ye olan ilginin de her geçen gün artmasına yol açmakta ve Türkçe kursu ihtiyacının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu ihtiyaca cevap verebilmek adına Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı tarafından Priştine, Prizren, Mitroviça, Skenderay ve Gilan’da Arnavut ve Boşnaklara yönelik Türkçe kursu düzenlenecektir.

Beş ayrı şehirde eşzamanlı gerçekleştirilecek olan kurslarda Kosova’dan altı öğretim elemanı görevlendirilmiş olup kurs öğretmenleri ile TİKA Priştine Ofisinde yapılan toplantıda kursların, Kasım-Aralık-Ocak ve Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayacak şekilde haftada 6 saat olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Kursa katılan öğrencilere kitaplar TİKA tarafından ücretsiz olarak verilecek olup kursta başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

TİKA tarafından düzenlenecek Türkçe kursları iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır
 

kosova habe 

  

Yorumlar