Duyuru

Kosova’da Sosyal Memnuniyetsizlik Yüksek

Kosova Haberleri

  /   491   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Uluslar arası Sivil Ofisi’nin (ICO) yaptığı bir araştırmaya göre Kosova’da siyasi ve sosyal memnuniyetsizliğin yüksek olduğu anlaşılıyor. Araştırmada ayrıca çoğu kişinin Avrupa Birliği ile yakınlaşmada şartlarının düzeleceğine inandığı belirtiliyor.


 
 

Zeri gazetesinin akatardığı araştırma sonuçlarına göre Kosova’da yaşayan Arnavut asıllıların %61’i, diğer etnik toplulukların %74’ü EULEX’in rüşvet ve kaçakçılığı önleyebileceğine inanıyor.

 

Nisan – Haziran döneminde yapılan araştırmada Arnavut asıllıların %37’si gelecekte daha iyi yaşam şartlarına kavuşabileceklerine inandıkları belirtiliyor.

 

Haberde ayrıca gelecekte daha iyi yaşam şartlarına Nisan ayında katılımcıların %40’ının inandığı belirtilirken bu rakamın Haziran’da %37’ye düştüğü vurgulanıyor.

 

Araştırmada ilginç bir istatistik hükümet ve başbakan Hashim Thaçi ile ilgili. Nisan ayında hükümet ve başbakanın başarılı olduğuna inananların sayısı %29 ike Haziran ayında bu rakam %34’e çıkmış durumda.

 

Diğer ilginç bir veriye de Kosova Sırpları imza attı. Nisan ayında hükümet ve başbakanın çalışmasından memnun olan Sırp asıllıların sayısı %4 iken Haziran da bu rakam %7’ye çıktı.

 

kosova haber 

  

Yorumlar