Duyuru

Meçhul Osmanlı askeri anıtı' yıkıldı

Bulgaristan

  /   541   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

Slavyanovo’da bulunan ve geçtiğimiz hafta Müslüman Demokratik Birliği Partisini kuran Üzeyir ve Ali Üzeyirov kardeşlerin yaptırdığı ‘Meçhul Osmanlı askeri anıtı’ kanunsuz yapıldığı gerekçesiyle yıkıldı. Dün akşam saat 20:00’dan sonra dozerle gerçekleştirilen yıkımdan köylülerin çoğunun haberi olmadı. Yıkım sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Resmi makamlardan izin alanmadan yapılan sözkonusu anıt, Üzeyirov kardeşlerin özel mülkiyetinde bulunuyor.

Üzeyir Üzeyirov, anıtın yıkılmasından sonra yaptığı açıklamada ‘devlet özel arazide bulunan bir heykeli yıkarak nekadar hoşgörülü olduğunu gösterdi’ dedi.

Türklerin partisi konumundaki Hak ve Özgirlükler Hareketi (DPS), milletvekillerinin bir kısmı anıt için yıkılması gerektiğini belirtirken diğerleri yıkımla devletin ‘kötü örnek’ olduğu görüşünü savunuyor.

Uluslararası haber ajansları olayı dünyaya duyururken, Türkiye medyasında anıtın yıkılışıyla ve bir haftadır Bulgaristan gündemini işgal eden Müslüman Demokratik partisinin kuruluşuyla ilgili herhangi haber veya yorum yok.

Haklarında soruşturma başlatıldı

Üzyirov kardeşler hakkında doğum yeri olan Slavyanovo köyünde bulunan mülklerinde arama yapıldı. Savcı Stefan Hristov, kardeşlerin yönettikleri dernek ile evlerinde arama yapıldığını, kurulan partinin "radikal İslamcı görüşler yaymaya çalışıp çalışmadığının" araştırıldığını açıkladı. Hristov, şüphe üzerine bazı kitaplara el konduğunu, uzmanlarca yapılacak inceleme sonucunda bunların radikal içeriğe sahip olup olmadığına karar verileceğini belirtti.

Bulgaristan Havadis, 01102009 

  

Yorumlar