Duyuru

Rusya'daki müslümanlardan eğitim atağı

Dünyadan Haberler

  /   244   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 
Saratov'daki konferansın ana gündem maddesi okullarda verilecek din eğitimi oldu
Çarşamba, 18 Kasım 2009 14:50


Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Rusya'nın Saratov bölgesinde "Rusya'da İslami Aydınlanma" başlığıyla, Povoljya Müslümanları Dini İdaresi tarafından organize edilen konferans sona erdi.

Rus okulları ve üniversitelerde 'İslam kültürünün esasları' adıyla verilecek derslerle ilgili projenin tanıtılmasına yönelik konferansa, Rusya'nın çeşitli bölgelerinden dini liderler ve Saratov eyaleti yöneticileri katıldı.

Müslüman toplumun temsilcileri, Medvedev tarafından çıkarılan kanuna göre okullarda din dersinin verileceğini hatırlattı ve bu kararın önemine dikkat çekti. İslam dininin öğretilmesi için çok sayıda öğretmene ihtiyaç duyulduğunu kaydeden dini liderler, bu konuda büyük sorunlar yaşanacağı uyarısında bulundu. Şu anda yeterli sayıda öğretmen kadrosu olmadığına dikkat çekilen konferansa katılanlar, ilk aşamada İslam'ı öğretecek kişilerin eğitimine ağırlık verilmesini kararlaştırdı.

Toplatıya katılan Prof. Dr. Aleksey Malaşenko, din eğitiminin önemine dikkat çektiği konuşmasında, dini eğitiminin tamamen devlet kontrolü altında olmasının yalnış olduğunu da vurguladı.

Rusya İslam Alemi Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Şamil Sultanov ise, ülkedeki ekonomik krize dikkat çekerek, sosyal adaletin sağlanmasında 'zekat'ın önemine vurgu yaptı.

  

  

Yorumlar