Duyuru

Arnavutluk AB aday statüsüne yaklaştı

Arnavutluk Haberleri

  /   335   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 

 

BRÜKSEL, Belçika -- AB dışişleri bakanları Arnavutluk'un aday statüsü başvurusunu 16 Kasım Pazartesi günü resmi olarak kabul ettiler ve şimdi Avrupa Komisyonu'ndan Arnavutluk'un bu hedefiyle ilgili görüş bildirmesini isteyecekler. Sürecin 18 ay kadar sürmesi bekleniyor. Arnavutluk aday statüsü başvurusunu Nisan ayında sunmuştu.

Başbakan Sali Berişa Pazar günkü kararı "Arnavut halkı için tarihi ve çok önemli" olarak nitelendirirken, benzer duyguları dile getiren Cumhurbaşkanı Bamir Topi de Arnavutluk'un "Birleşik Avrupa"nın bir parçası olmak istediğini söyledi.

Ayrı bir gelişmede Pazartesi günü, Avrupa Parlamentosu Üyesi Tanya Fajon Arnavutluk'un vatandaşlarına AB üye ülkelerine serbest dolaşım sunma şansının yüksek olduğunu, ancak siyasi diyalog eksikliğinin hâlâ endişe yaratıcı boyutta olduğunu söyledi. Tiran'daki entegrasyon bakanlığı tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Fajon, Arnavutluk'un serbest vizeye geçiş sürecinden faydalanabilmek için suç ve yolsuzlukla mücadelede daha fazla çaba göstermesi gerektiğini de belirtti. (Top Channel, News 24, Klan, Alsat, Telegrafi - 16/11/09) setimes 

  

Yorumlar