Duyuru

Ataka, Türkçe haberlere karşı yasa teklifi sundu

Bulgaristan

  /   1338   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

 


Aşırı milliyetçi Ataka Partisi, Meclisin bugünkü oturumunda Radyo ve Televizyon Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir yasa tasarısı sundu. Tasarı, ana dili Bulgarca olmayan Bulgaristan vatandaşları için devlet televizyonundaki yayınların iptal edilmesini öngörüyor.

 

 


Öte yandan Türklerin oluşturduğu ve muhalefette olan Hak ve Özgürlükler Harekiti Partisi’nden (DPS) Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Metin Kazak, Bulgar Milli Televizyonu (BNT)'de yayınlanan Türkçe haberler tartışmasını AP'ye taşıdı. Kazak, Türkçe haberlerin kaldırıldığı takdirde, ülkedeki en büyük azınlığın kendi anadilinde haber alma hakkından mahrum olacağını söyledi.

 

Devlet televizyonunda günlük yayınlanan 10 dakikalık Türkçe haber bilteni aşırı milliyetçi gruplar tarafından kaldırılması isteniyor.

 

 

Türklerin partisi DPS, bültenin iptaline karşı çıkıyor. Ülkede yaşayan birçok Türk ise kaldırılmasından yana olduklarını ancak yerine 24 saat Türkçe yayın yapacak başka bir kanalın açılmasını istediklerini ifade ederek, böylece ülkenin ana kanalında 10 dakikalık Türkçe bültenin kimseyi rahatsız etmeyeceğini, Türklerin ise televizyon kanalına kavuşacağını vurguluyor.

 

 

www.BulgaristanHavadis.com 

  

Yorumlar