Duyuru

Papa'dan dünyayı Hıristiyanlaştırma çağrısı

Dünyadan Haberler

  /   270   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Papa, bugün yaptığı konuşamada, dünyayı Hıristiyanlaştırmanın her Hıristiyanın görevi olduğunu söyledi.
Cumartesi, 17 Mayıs 2008 18:00

Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, yeryüzündeki tüm insanları Hıristiyanlığın saflarına çekmenin din özgürlüğünün gereği olduğunu savundu.
16. Benediktus, bugün Vatikan'da Papalık Misyonerlik İşleri Yüksek Kurulu üyelerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, N''İncil'i yaymak Kilisenin hakkı ve görevidir. Katolik Kilisesi ve müntesipleri için İncil'i herkese yaymak, etik-toplumsal ve etik-siyasal boyutları da olan din özgürlüğü doğrultusunda bir yükümlülük ve asla vazgeçilemez bir hak konumundadır'' dedi.

Papa 16. Benediktus, Halkları Hıristiyanlaştırma Kurulu Başkanı Kardinal Ivan Dias başkanlığındaki heyete hitaben yaptığı konuşmada, Katolik Kilisesinde sadece papaz ve rahibelerin değil, her Hıristiyan bireyin, N''yeryüzü sınırlarındaki en ücra köşelere varana dek tüm insanları Hıristiyanlaştırma yükümlülüğü'' içinde olduğunu da söyledi.

Misyonerlik çalışmalarında yerel kiliselere de büyük görevler düştüğünü belirten 16. Benediktus, Katolik Kilisesinin yayılmacı niteliğinin çağımızda da sürmesi gerektiğini kaydetti.

Yeryüzünde halen İncil'i tanımamış ve Hıristiyanlıktan uzak pek çok insan bulunduğuna dikkati çeken 16. Benediktus, ''dolayısıyla insanlığı Hıristiyanlaştırma görevi, aciliyet arz eden bir gerekliliktir'' diye konuştu.

 

Kaynak: Ajanslar  

  

Yorumlar