Duyuru

Krasniqi Komünizmin Suçlarına Ait Rezolusyonu Desteklemiyor

Kosova Haberleri

  /   460   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi, Komünizm döneminde suç işleyenlerin cezalandırılmasına ait Kosova Demokratik Partisi-PDK milletvekili Nait Hasani’nin isteminin Mecliste onaylanmasını reddederek, bunun bireysel bir girişim olduğunu belirtti.

 

Kosova’da komünist sistemi döneminde görev yapan Kosovalı yetkililerin cezalanması amacıyla, mahkemede suç duyurusunda bulunan ve cezalanmaları için Mecliste bir rezolusyonun çıkarılması yönünde milletvekili Nait Hasani’nin girişimi Kosova Meclisinde destek bulamadı.

 

Meclis Başkanı Krasniçi, milletvekili Hasani’nin isteminin Meclise gelmediğini ve bu girişimin Kosova Demokratik Partisinden kaynaklanmadığını öne sürdü.

 

Krasniqi, bu girişimi bireysel olarak değerlendirerek, geçmişle uğraşılmaması, Kosova Cumhuriyetinde şimdi ve gelecek için yasaların oluşturulması gerektiğini belirtti.

 

Kosova’nın Geleceğine Ait İttifak -AAK Parlamenter Grubu şefi Ardian Gjini, Kosova Meclisin bu konularla uğraşması zamanı değildir dedi.

 


Milletvekili görevinin, vatandaşın yaşam şartlarını düzeltecek konularla uğraşması olduğunu söyleyen Gjini, bu girişimin aşırıcı olduğunu ve kamuoyunu güncel konular yerine başka konularla oyalamak amaçlandığını belirtti.

 

Kosova Demokratik Birliği- LDK Parlamenter Grubu şefi İsmet Beqiri, partisinde bu konu henüz görüşülmediği için yorum yapmak istemedi.

 

Yeni Kosova İttifakı -AKR Parlamenter Grubu şefi İbrahim Makolli, komünizm döneminde işlenen suçların cezalandırılması için rezolusyonun Kosova Meclisinde çıkarılmasının Avrupa Konseyinin istemi olduğunu söyledi.

 

PDK milletvekili Nait Hasani, dün eski Yugoslavya ve komünizm döneminde suç işledikleri gerekçesiyle, Kosova’nın 31 üst düzey yetkilisinden oluşan bir listeyi Kosova Savcılığına ve EULEX Savcılığına teslim ederek, suç duyurusunda bulundu.

Kosova  Haber

  

Yorumlar