Duyuru

Sırbistan İdaresi 1244 No’lu Karar İle Sona Ermiştir

Kosova Haberleri

  /   584   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

  Ştrpce’de yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilere konuşan ABD Priştine Büyükelçisi Christopher Dell, Kosova’ya karşı Belgrad yönetiminin hayallerinin iyi niyetli olmadığını belirtti.

 

Sırp siyasileri tarafından önerilen Kosova kuzeyi modellerinden konuşan Dell, farklı fikirler ortaya atıldığını ancak buna benzer fikirlerin Balkanlarda savaş yol açtığına işaret etti.

 

Ştrpce Belediye yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra Büyükelçi Dell, “Sırbistan-Kosova ilişkilerinde problem Sırbistan liderlerinin hayal yoksulluğundan kaynaklanıyor.” dedi. Sık sık Sırp liderlerinin Birleşmiş Milletler 1244 no’lu kararını dile getirdiklerini söyleyen Dell, Kosova’da Sırbistan yönetiminin bu karar ile sona erdiğini unuttuklarını vurguladı.

 

Batı Avrupa uzun bir süre bu tür fikirlerin etkisi altında kaldığına dikkati çeken Büyükelçi Dell, Sırbistan ve Kosova için çözümün Avrupaile bütünleşmede yattığını belirtti.

 

Sırbistan tarafından paralel strüktürlerin maddi desteklenmesine de değinen ABD Priştine Büyükelçisi Christopher Dell, Kosova’nın geçiş süreçte bulunduğunu bulundurmak gereğine işaret etti ve Sırbistan’dan maaş alan çok sayıda kişinin var olduğunu söyledi.

  

Yorumlar