Duyuru

Otoyol İnşaatının Başlaması İçin Herşey Hazır

Kosova Haberleri

  /   417   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ve Ulaştırma Bakanı Fatmir Limaj, 25 Nisan Pazar günü Vırmica-Merdare otoyol inşaatının başlaması törenine tüm Kosova vatandaşlarını katılmaları için davet etti.


Kosova Hükümetinin bugünkü toplantısında, Vırmica-Merdare otoyol inşaatının başlaması için tüm hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

 

Başbakan Thaçi, Hükümet toplantısında yaptığı konuşmada,  bu otoyolun sadece Kosova için değil, tüm yöre ve Avrupa entegrasyonları süreci için etkisi olacağını belirtti.

 

Şeffaf bir proje olduğunu belirten Kosova Başbakanı, uluslararası camiadan da tam destek aldığını ve gelişme yolu olduğunu, sayesinde yeni iş yerlerinin açılacağını vurguladı.

 

Hükümet toplantısında bugün Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Enver Hoxhaj,, gelecek hafta Prizren Üniversitesinin kurulmasına ait gelişme planının sunulacağını ve üniversite statüsünün düzenlendiğini bildirdi.

 

Toplantıda, Prizren Üniversitesi Rektörünün seçimi için yayınlanan duyurunun tamamlandığı ve dünyanın değişik yerinden 16 adayın katıldığı açıklandı. Ayrıca akademik ekibin bölümü olmak isteyen 600 gencin başvuruda bulunduğu da belirtildi.

 

Prizren Üniversitesi 1 Ekim tarihinde 7 eğitim programı ile çalışmalarına başlayacak ve 5000 öğrenci bu üniversitede eğitimini sürdürebilecek. 

Kosova Haber

  

Yorumlar