Duyuru

Sırbistan Müslümanlarında 140. yıl sevinci

Sırbistan

  /   416   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Belgrad'da yaşayan Müslümanlar, kurumsallaşmalarının 140. yılını kutladılar.
Salı, 20 Mayıs 2008 08:00

Sırbistan'da İslam Birliği'nin kuruluşunun 140. yıldönümü kutlandı.Sırbistan İslam Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı, Belgrad Sendikalar Evi salonunda yapıldı.

Toplantıya katılan dini davetliler, Sırbistan'ın çeşitli yerlerinden gelen Müslümanlar tarafından toplantının yapıldığı bina önünde karşılandı.

Toplantıya gelen ilk davetliler arasında yer alan eski Belgrad Müftüsü Hamdiya Yusufspahiç, birçok Müslüman tarafından eli öpülerek karşılandı.

Sırbistan İslam Birliği'nin kuruluşunun 140. yıldönümü nedeniyle yapılan toplantıda, Sırbistan Müftüsü Muhammed Yusufspahiç bir konuşma yaptı. Konuşmasına Fatiha ile başlayan Yusufspahiç,"Bugün, hakları resmen tanınan Müslümanların örgütlüce biraraya geldiği dini bir kurum olarak Sırbistan'da İslam Birliği'nin kuruluşunun 140. yılını kutluyoruz" dedi.

İslamiyet'in Sırbistan'a 140 yıl önce geldiği yönünde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi için bu topraklara İslamiyet'in çok daha önce geldiğini vurgulayan Yusufspahiç, Müslümanlığın yaşatılması ve ayakta durması için gayret göstermeyi sürdüreceklerini belirtti.

800 bin kadar Müslümanın bulunduğu tahmin edilen Sırbistan'da 18 Mayıs 1868 tarihinde, o zamanki Sırp Prensliği'nin hükümdarı Knez Mihailo Obrenoviç tarafından İslam, resmi din olarak tanınmıştı.
 

 

  

Yorumlar