Duyuru

Kosovahaber 5. Yaşında

Kosova Haberleri

  /   652   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

Kosovahaber Ajansı 5. yaşına ayakbastı.

Gönüllülük bazında bir grup gazeteci ve gazeteciliğe gönül verenlerle başladığımız yolda mesafeler kat etmeye devam ediyoruz.

Yolculuğumuz Nisan 2006’da başladı. Türk dilinde hissedilen zamanlı ve kaliteli haber eksikliğini bir nebze gidermek amacıyla Kosovahaber İnternet Gazetesi’ni kurduk.

Tüm ekip için bir yenilik ve bir muamma idi internet gazeteciliği.

Ancak, o dönemde kendi imkanlarımızla atacağımız yegane adım buydu.

Kosova’da Türkçe haber yetersizliğini gidermek amacıyla başlattığımız internet gazetemiz kısa zamanda okuyucuların ilgi ve beğenisini kazanmaya başardı.

Kosova’da gelişmeler yanı sıra Kosova Türklerinin siyasi, kültürel ve sosyal faaliyetlerinin Kosova ve daha genişe duyurulmasına ayrı bir önem verdik.

Kosova’daki Türkiye kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine de yansıttık.

Hedef kitlemizi artırmak ve Kosova’daki çoğunluğa hitap etmek gayesiyle Aralık 2008’de Kosovahaber Arnavutça yayınlarını da başlattık.

Mayıs 2009’dan bu yana haberlerimiz Boşnakça da yayınlanıyor.

Bir yıl önce yayınladığımız bir tanıtım broşüründe “Kosovahaber kurumlaşma ve profesyonelleşme sürecini hızla sürdürmektedir.” demiştik.

Amatörce kurulan sitemizi profesyonel destek alarak sayfamızın daha hızlı açılmasını sağladığımız gibi göze de hitap etmeye başardık.

Mart 2010’dan marketing uzmanını da angaje ederek reklam almaya başladık.

Çalışanlarımızın sağlık ve emeklilik sigortalarını yaptırdığımız gibi vergi yükümlülüklerimizi de yerine getiriyoruz.

2009 yılında kısa vadeli hedeflerimizden Boşnakça yayınlarımızı yerine getirirken İngilizce yayınlarımızı başlatamadık. 2010 yılında haberlerimizi İngilizceye de tercüme etmeye başlayacağız.

Haber üretme kapasitemizi genişletme hedefimizi de reklamlardan elde edeceğimiz gelir ile sağlamayı planlaştırıyoruz.

Bununla da yetinmeyeceğiz.

Kosova’da gözlenen Türk dilinde gazete yokluğunu gidermek için de çalışmalarımız sürüyor. 10 Kasım 2006 tarihinde başlattığımız ve 12 sayısını yayınladığımız, okuyucular tarafından beğenilmiş Kosovahaber Gazetesi’ni de yeniden yayınlamak için maddi destek arayışlarımız sürüyor.

Dürüst, ilkeli ve anında haber anlayışıyla kısa bir zaman içerisinde Kosova’nın güvenilir ve vazgeçilmez kaynağı olmaya başaran Kosovahahaber Ajansı, uzun vadede kapasitesini artırarak Kosova ve daha genişte haber siteleri, haber ajansları, radyo ve televizyonları, medya grupları ile anlaşmalar yapıp haber satmak hedefine doğru devam edecek.

5. yaşımıza ayak basarken ilk başta siz sadık okuyucularımıza, bize destek olan ve olmaya devam eden Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı-TİKA’ya, Kosova Hükümetine, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz. 

 

  

Yorumlar