Duyuru

Milli Görüş, Saraybosna'da Üniversiteliler Birimi kurdu

Bosna Haberleri

  /   852   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 IGMG Gençlik Teşkilatı Üniversiteliler Başkanı Celal Tüter Saraybosna’yı ziyaret etti. Tüter ziyareti sırasında yeni Üniversiteliler Birimi’ni de belirledi. Bir dizi görüşmeler ve yeni üniversiteliler birimini kurmak üzere Saraybosna’ya gelen Celal Tüter ilk gün akşamında Balkanlar İslam Toplumu Milli Görüş Derneği Erkek Yurdunda öğrencilerle biraraya geldi.


Tarihi Başçarşı’da bir restaurantta yapılan tanışma ve kaynaşma yemeğinde Saraybosna’nın tarihi ve manevi dokusundan, Bilge Kral Alija İzzet Begoviç’ten ve silah arkadaşlarından ve Bosna’da İslam’ı daha güzel yaşamak için yapılması gerekenlerden bahseden Tüter, sıcak ve samimi ortamdan memnun olduğunu kaydetti. Saraybosna’daki işadamları da aynı duyguları hissettiğini belirttiler. Tüter, Balkanlar İslam Toplumu Milli Görüş Derneği Kız Yurdu’nda kalan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere yapmaları gereken şeyler hakkında tavsiyeler verdi.

Saraybosna Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret eden Tüter daha sonra bir dizi ziyaretlerde bulundu. Daha sonra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bünyesinde bir öğrenci klübü olarak kurulan ROSA (Research, Organization, Science and Art) Klüp tarafından organize edilen “Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına katılmak üzere üniversiteye geçti.

Üniversiteliler Başkanı Tüter daha sonra, yapılan istişareler sonucunda belirlenen Saraybosna Üniversiteliler Birimi’ni şu şekilde tayin etti;

Başkan: İbrahim Gencer
Sekreter: Ersin Karakaş
Sekreter Yardımcısı: Hasan Muştu
Eğitim Sorumlusu: Mustafa Dillioğlu
Eğitim Sorumlusu: M. Yasir Cebeci
Teşkilatlanma Sorumlusu: M. Hikmet Kocaoğlan
Basın - Yayın Sorumlusu: M. Kubilay Erdoğan
Tanıtım Sorumlusu: Emin Kahraman Ar

IGMG Gençlik Teşkilatı Üniversiteliler Başkanı Celal Tüter’in bu çalışmalarında Balkanlar İslam Toplumu Milli Görüş Derneği Yurtlar Sorumlusu Adem Kasa ve IGMG Genel Merkezi tarafından yurtlara organizatör olarak gönderilen emekli eğitimci ve ilahiyatçı Mustafa Kütahyalıoğlu da eşlik ettiler.

Dünya Bülteni

  

Yorumlar