Duyuru

Gerçek Osmanlı Tarihini Yazacağız

Kosova Haberleri

  /   544   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Kosova Araştırmaları Devlet Kurumu Başkanı Yusuf Osmani, geçmişte Batı ülkelerinin etkisiyle yazılan tarihe güvenmediklerini, bu nedenle Osmanlı belgelerini inceleyerek, gerçek tarihi yazacaklarını söyledi.


'Tarih Boyunca Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova ile İlişkileri' konulu bir konferans için geldiği Bafra'da, Belediye Başkanı Zihni Şahin'i ziyaretinde konuşan Osmani, Osmanlı belgelerine ilişkin yaptıkları arşiv çalışmasının önemine dikkatleri çekerek, gelecek nesillere doğru bilgileri aktarmayı istediklerini belirtti.

Tarihini bilmeyen toplumların, geleceğini inşa etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Osmani, Osmanlı Devleti'nin hükümdarlığı döneminde tarihe mal olmuş ve geleceği aydınlatacak belgelerin arşivlerde mevcut olduğunu, bu bilgi ve belgelerin gün yüzüne çıkarılması ve nesillerce bilinmesinin büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Kosovalılar ve Osmanlıların, yıllarca beraber kardeşçe yaşadıklarının altını çizen Osmani, "Kosova halkının büyük bir çoğunluğu Osmanlı arşivlerine göre 1445 yılında İslam dinine geçmiştir. Sırp kaynaklarında ise Arnavutların Kosova'ya 17 yy'dan sonra geldikleri yazıyor.

Ancak Osmanlı Devleti kaynakları bunu yalanlıyor. Arnavutlar ve Türkler, yüzyıllarca beraberce kardeşçe yaşamışlardır. Ben şu anda kendimi kardeşlerimin yanındaymışım gibi hissediyorum. Biz tarihçilerin görevi dünyayı doğruları anlatmaktır." diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türk İslam devletlerinin Türkiye için önemli olduğunu dile getirdi. Gelecekte, geçmişteki güzel günleri tekrar yaşayacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Şahin, ilişkilerin arzu edilen seviyede olduğunu ve birlikte önemli bir güç oluşturduklarını sözlerine ekledi. haberfx,netkulis

Kosova Haber

  

Yorumlar