Duyuru

Arnavutluk'ta Berişa geri adım atmadı

Arnavutluk Haberleri

  /   1271   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

sali-berisaArnavutluk Başbakanı Sali Berişa, aralarında ana muhalefet Sosyalist Parti’den 22 milletvekilinin de bulunduğu 180 kişinin 4 gündür sürdürdüğü açlık grevine saygı duyduğunu belirterek, "Burası demokratik bir ülke, herkes barışçı olmak kaydıyla protesto gösterisi düzenleyebilir. Ancak oy sandıkları yeniden açılmayacak" dedi.

Sosyalist Parti’nin, geçen yaz yapılan genel seçimde oy sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek parlamentoyu boykot etmesiyle başlayan siyasi gerginlik, haftasonu yapılan büyük eylem ve başlatılan açlık greviyle yeni bir boyut kazanmıştı.

Genel seçimlerde usulsüzlük yapılmadığını, bu durumun uluslararası gözetim kurumlarının raporlarında da açıkça ortaya konulduğunu ifade eden Berişa ise, Sosyalist Parti milletvekillerine bir kez daha parlamentoya dönmeleri çağrısında bulundu.

Seçimin kapsamlı şekilde soruşturulması için parlamentoda bir araştırma komisyonu kurulduğunu ve bu komisyonda üye çoğunluğunun Sosyalist Parti’ye verildiğini hatırlatan Berişa, "Ancak ana muhalefet partisi bu komisyona katılmak istemiyor. Çünkü amaçları sorunu çözmek değil, sadece kriz yaratarak bundan siyasi çıkar elde etmek" diye konuştu.

Sali Berişa, hükümetin istifa etmeyeceğini ve Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecinde reform çalışmalarının taviz verilmeden sürdürüleceğini bildirdi.

Dünya Bülteni

  

Yorumlar