Duyuru

Kosova, Avrupa Perspektifinin Bir Parçasıdır

Kosova Haberleri

  /   455   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

stefan_fueleÜyesi Stefan Fuele BBC’ye yaptığı açıklamada “Avrupa Birliği’nde Kosova’nın statüsü konusunda bir uzlaşının olmadığını söyleyebiliriz, ancak Batı Balkanlar’ın Avrupa perspektifinin desteklenmesinde Kosova’nın da yer alması gerektiği konusunda bir fikir birliği mevcuttur” dedi.
Fuele açıklamasında “Biz kimsenin dışarıda kalmayacağından emin olmak istiyoruz. Geçtiğimiz yılın sonunda Komisyon üye ülkelere ü konuda çalışma talimatı gönderdi. Bunlardan biri Kosovalı temsilcilerle siyasi diyalogun geliştirilmesi, ikincisi ticaret hacminin ve serbest dolaşımın geliştirilmesi ve üçüncüsü Kosova’nın serbest vize rejiminden yararlanması için görüşmelerin başlaması idi. Biz Kosova’nın da serbest vize rejiminden yararlanmasını istiyoruz” dedi.
Fuele Sırbistan ve Kosova temsilcilerinin Sarayova’daki konferansta yer almaları gerektiğini belirtti ve toplantının önemli olduğuna işaret etti.
Fuele “Şu ana kadar gelen sinyaller olumlu. 2 Haziran’da önemli ve başarılı bir konferans yapabileceğimizi düşünüyorum. Konferans herkesin masa başında oturacağı önemli bir konferans olacak” dedi.
Sırbistan’ın AB’ye üye olmasında Kosova’yı tanımasının istenip istenmeyeceğinin sorulmasının üzerine Fuele Avrupa Komisyonu’nun bu konudaki tavrının açık olduğunu ve komisyonun Sırbistan’da bu yönde baskı yapmayacağını belirtti.
Kosova Haber
  

Yorumlar