Duyuru

Bamir Topi'den Şişli Belediyesi'ne Ziyaret

Türkiye Haberleri

  /   743   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. 

Marmara Grubu'nun düzenlediği uluslararası bir toplantıya katılmak için İstanbul'da bulunan Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi, Türkiye Değişim Hareketi Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa SarıgülŞişli Belediyesi'ndeki başkanlık makamında ziyaret etti. 

Şişli Belediye Meclisi'nde düzenlenen resmi törende konuşan Topi, ilk defa Türkiye'ye 18 yıl önce geldiğini, daha sonra 2008'de Cumhurbaşkanı olarak ziyarette bulunduğunu, bu sıcak ilgi ve alakayı her gelişinde hissettiğini anlattı. Arnavutluk'un NATO'ya girmesinde Türkiye'nin büyük desteğini gördüklerini kaydeden Topi, Şişli Belediyesi'nin mükemmel bir şekilde organize olarak faaliyet gösterdiğini farkettiğini belirtti. Topi, Arnavutluk'un en sıkıntılı dönemlerinde Türkiye'nin yardım elini uzattığını, bununda iki ülke arasında önemli bir dostluk köprüsü oluşturduğunu ifade ederek, "Arnavutlar'ın gerek turizm gerekse sağlık turizmi açısından ilk tercihi Türkiye'dir. Türkiye'ye geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Arnavutluk ve Türkiye gelişmek ve barış için daha çok mücadele etmelidir" diye konuştu. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, Arnavutluk ve Türkiye arasında tarihten gelen bir yakınlık bulunduğunu belirterek, "Bu temaslar yakınlığımızı daha da güçlendirecektir. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri, Sayın Topi'nin ziyaretinden sonra daha da gelişecektir. Bu ziyaret bölge barışı açısından da büyük önem taşıyor. İki ülkenin ticari ilişkilerini geliştirmesi de, barışın en önemli teminatıdır. Bölge barışı için çabalarımızı bundan sonra daha da artıracağız" dedi. 

Mustafa Sarıgül'ü Arnavutluk'a davet eden Bamir Topi, Sarıgül'e Tiran'daki tarihi saat kulesinin minyatür heykelini armağan etti. Sarıgül ise de konuk devlet başkanına Şişli ilçesinin anahtarını sembolize eden bir şükran plaketi sundu.
 
{flv}bamir_topi_sarigul_ziyaret{/flv} 
  

Yorumlar