Duyuru

EULEX Xhemshit Krasniqi’nin Evini Bastı

Kosova Haberleri

  /   790   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

EULEX polisi Prizren’de Kosova Kurtuluş Ordusu eski savaşçılarından Xhemshit Krasniqi’nin evine baskın düzenledi. Krasniqi evde bulunmadı. Polis tarafından delil içerecek malzemelere ve evde bulunan üniformaya el koyulduğu bildirildi.

 

Kosova Özel Savcılığı ve Mitroviça İl Mahkemesi tarafından verilen talimat yönünde polis güçlerinin geniş çaplı bir operasyonu ile Krasniqi’nin evi basıldı. 1999 yılında Arnavutluk’ta savaş suçu işlemekle suçlanan Xhemshit Krasniqi evinde bulunmadığı için tutuklama emri gerçekleştirilmedi. Ancak baskın sırasında delil içerecek malzemelere ve evde bulunan üniformaya el koyulduğu                                              bildirildi.

Prizren Belediyesi PDK meclis üyesi de olan Xhemshit Krasniqi’nin kardeşi, kardeşinin evde bulunmadığını ancak kısa zamanda eve döneceğini söyledi. 

EULEX Polisi eylemine yazılı açıklama ile Savaş Emektarları Örgütü (OVL) sert tepki verdi.  Tüm UÇK savaşçılarının bu misyonun kurtuluş savaşına değer vermediği bilincinde olduğuna işaret edilen açıklamada, UÇK savaş emektarlarına karşı eylemlerin durdurulması isteniyor. 

EULEX Sözcüsü Kristina Herodes eski UÇK komutanlarından Xhemshit Krasniqi’nin savaş suçu işlediği şüphesiyle evine baskın yapıldığını bildirirken Kosova Polis Sözcüsü Baki Kelani, Kosova Polisi’nin bu baskınla ilgisi olmadığını ve katılmadığını bildirdi. 
Kosova Haber 

 

  

Yorumlar