Duyuru

Prizren Kamu Üniversitesi’nde 3 Dilde Bölümler

Kosova Haberleri

  /   561   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Prizren Kamu Üniversitesi’nin desteği olacak. Haziran ayında adaylığını koyan 16 uluslararası öğretim üyesinden biri rektör seçilecek. Temmuz ayında kayıtlar başlayacak. Üniversitede Arnavutça yanı sıra Türkçe ve Boşnakça dillerinde de bölümler açılacak.


Prizren ziyaretini T.C. Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler ve Dünya Bankası uzmanı Shamah Kasin Lakha eşliğinde gerçekleştiren Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Enver Hoxhaj, bu yıl içerisinde kurulması planlaştırılan Kosova’da ikinci kamu üniversitesi konusunu Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja ile görüştü. Görüşmede Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar da hazır bulundu.

Belediye binasında gerçekleştirilen görüşmeden sonra basına toplantısında Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj, Prizren Üniversitesi’nde kalite ve kaliteye sadece önem verileceğine dikkati çekerken 21. yüzyıl ekonomi standartlarına göre kadroların yetiştirileceğini söyledi. 

Beş yıllık bir gelişme planı hazırladıklarını belirten Bakan Hoxhaj, uluslar arası desteği sağlamaya başardıklarını bildirdi. Haziran ayında 16 uluslar arası adaydan birinin rektör görevine atanacağını söyleyen Enver Hoxhaj, Temmuz ayından itibaren üniversiteye ilk öğrencilerin kayıtlarının da yapılacağını bildirdi. Hoxhaj, Prizren Üniversitesi’nde öğretim üyesi olmak için aralarında uluslar arası kriterleri de yerine getiren 600 kadar profesörün başvurduğunu duyurdu.
Prizren Üniversitesi’nin eğitim alanında büyük bir boşluğu dolduracağını söyleyen Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, Prizren’e de getirisinin her alanda olacağına dikkati çekti.

Prizren Üniversitesi’nin farklı neler getireceği üzerinde durulması gereğine işaret eden Dünya Bankası uzmanı Shamah Kasin Lakha, ülkenin ileride yapılanmasına destek olacak yeni kadro ve genç liderleri yetiştireceğini belirtti. Prizren Kamu Üniversitesi’nin kaliteli bir kurum olması gereğine işaret eden Lakha, “bu iş için birkaç yıllık bir çabanın harcanması gerekir” dedi.
Gösterilen irade sürecin ilerletilmesinde kararlılığın göstergesi olduğunu söyleyen Çevre ve Alan Planlaması Bakanı Mahir Yağcılar, üniversitenin yörede bilimsel kadro kaynağı olacağı inancını ifade etti.

İlk 3 yıl içerisinde Prizren kamu Üniversitesi’nde altyapıya büyük yatırımların öngörülmediğini söyleyen Enver Hoxhaj, 3 dilde (Arnavutça, Türkçe ve Boşnakça) olmak üzere 5 program ile çalışmalara başlanacağını bildirdi. 

Üniversiteye uluslararası rektörün seçimine açıklık getiren Hoxhaj, amacın yüksek eğitim kalitesi ve uluslararası standartlar olduğunu belirtti.
 
Kosova Haber 

 

  

Yorumlar