Duyuru

Kosova ve Türkiye Eğitim Bakanlıkları Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kosova Haberleri

  /   488   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Türkiye’de resmi ziyarette bulunan Kosova Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj bugün eğitim alanına ait Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile işbirliği protokolünü imzaladı.

 

 

Bu protokole göre, Kosova ve Türkiye Eğitim Bakanlıkları, uzmanlar, eğitmenler, öğrenciler, üniversite öğrencileri alanında değişimi aynı zamanda bilgi ve tecrübe 
Değişimini teşvik edecektir.

 

 

Eğitim Bakanlığından sunulan bir bildiride, her iki ülkenin üst düzey eğitim kurumlarının Kosova’da Türkçe eğitimin desteklenmesi, ders kitaplarının yeniden görüşülmesi, birincil ve ikincil derecede eğitim diplomalarının karşılıklı tanınması yönünde de işbirliğinde bulunacakları belirtilmektedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmesinde Bakan Enver Hoxhaj, Prizren Üniversitesinin kurulması ve işlevliğinden de söz ederek, aynı zamanda Türkiye’de Üniversite eğitimi gören Kosovalı öğrencilere bursların verilmesi nedeniyle Bakan Çubukçu’ya teşekkür etti.

 

Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj bugün aynı zamanda Türkiye Yüksek Eğitim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile de temaslarda bulundu. Bu görüşmede bilim, araştırma ve eğitim alanında üniversiteler arası işbirliğinden söz edildi.

 

Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin yönetimindeki heyetle birlikte Türkiye’de resmi bir ziyarette bulunuyor. 

Kosova Haber 

  

Yorumlar