Duyuru

Kosova’ya Giriş Yasağı Talimatı Verilmeli

Kosova Haberleri

  /   656   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Sırbistan’ın eski başbakanı Vojislav Koştunica’nın Kosova’ya izinsiz ziyaretine tepki gösteren Kosova’nın Geleceği İçin İttifak (AAK) Başkanı Ramush Haradinaj, Kosova ile ilgili mesajları nedeniyle Kosova kurumlarının bazı yetkililer için giriş yasağı talimatı verilmesi gerektiğini söyledi. 

Kosova kurumları tarafından verilecek giriş yasağı EULEX’e de bağlayıcı niteliğinde olacağını söyleyen Haradinaj, Başbakan veya diğer bir yetkilinin uluslararası kurumlardan bu çerçevede Kosovalı yetkililerin de Sırbistan’I bu şekilde ziyaret etmesini istemesinin mantıklı olacağını belirtti.

Resmi ziyaretlerin bir protokol çerçevesinde yapılması gereğine işaret eden Ramush Haradinaj, bunun dışında yetkili kurumların giriş yasağı yayınlaması ve bununla da EULEX’i haberdar etmesi gereğine işaret etti.
 

EULEX’in AAK eski bakanlarıyla ilgili soruşturma başlatması haberini değerlendiren Haradinaj, hukuk üstünlüğünü sağlamakla görevli Avrupa Birliği Misyonu ile işbirliği hazırlığını belirtti.

Eğitim Bakanlığı Müfetişi  Habib Aliu’nun AAK’ye katılması nedeniyle düzenlenen törende açıklamalarda bulunan AAK Başkanı Ramush Haradinaj, yeni katılımın amacının Kosova’da eğitim-öğretim seviyesini artırmak için parti bazında hazırlıkları gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

 

Kosova Haber 

  

Yorumlar