Duyuru

Cuma Günü Kırcaali'de Yer Yerinden Oynayacak

Bulgaristan

  /   4929   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Cuma günü, Cuma namazından önce saat 12.30’da Müslümanlar, Yüksek Temyiz Mahkemesinin almış olduğu kararı, kılmış olduğu adaletsiz yüküme karşı hep bir sesle HAYIR diyecekler. Totaliter rejim döneminde bizzat komünist canavar, Türk düşmanı, Belene kampının kurucusu, 1973-75 ve 1984-85 yılında Türklerin, Bulgarlaştırma – asimilasyon sürecinin baş mimarı Todor Jivkov tarafından Bulgaristan Müslümanları’nın başına ATANAN Nedim Gencev’i yeniden başmüftü olarak tayin edilmesini protesto edecekler. Bu adaletsizlik devam edene dek, Bulgaristan Müslümanları demokratik ve anayasal haklarına kavuşana dek, barışçıl yoldan protesto eylemleri devam edecektir. Cuma günkü protestoya Kırcaali eski başmüftüsü ve günümüz Bulgaristan Müslümanları Yüksek Şura Başkanı Şabanali Ahmet de katılacaktır. Eşsiz vaazlarıyla, derin dini bilgileriyle, nur yüzüyle, Bulgaristan Müslümanları’nın yeni nesil din adamlarının en belirgin temsilcilerinden biri olan Kırcaali Müftüsü Beyhan Ahmet de orada olacak.

20 yıllık demokratik süreç sonunda Bulgaristan Müslümanları hala bir totaliter ve diktatör rejimin SÖZDE başmüftüsü ve din adamını tartışıyorsa. 21. Yüzyıl Avrupa’sının Avrupa Birliğine üye bir ülkede, Müslümanlar özgür bir biçimde, hem de bu ülkenin onurlu, temiz, vergisini ödeyen, yaşam açısından en zor engebeli arazilerde hala susuz ve yolsuz yaşayan, yasalara saygılı ve devletinin bayrağına ve milli birliğine bu kadar içten bağlıyken, hala dini özgürlüğüne hakikaten ve kanunen kavuşmadıysa, içler acısı bu durum her Müslüman’ı ve Bulgaristan vatandaşını düşündürmelidir.

Demokratik haklar verilmez, alınır!

Acaba birileri Yunanistan’daki Müslümanların modelini, halk tarafından seçilmiş ve devlet tarafından atanmış müftü modelini mi yürürlüğe sokmak istiyor? Sonrası daha da kolay olacaktır. Müslümanlar parçalı, Hak ve Özgürlük Hareketi parçalı ve bizlerin sırtında başkalarının kazandığı zafer naraları duyulacak.
Bundan sonraki senaryoyu da siz yazınız…

İsmail KÖSEÖMER
 
 
Kırcaali Haber 
  

Yorumlar