Duyuru

UÇK'yı unutup Blair'i övdü

Kosova Haberleri

  /   1470   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Başörtüsünü yasaklayan Kosovalı bakan, Blair'i ülkenin bağımsızlığını kazandıran en önemli şahıs olarak niteledi.

Priştina Üniversitesi’nin Rektörü Muje Rugova ve Kosova Milli Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj'ın (hocay) konuşması Kosova kamuoyunu şaşırttı.

Bugün Priştina Üniversitesi’nde Tony Bair’e Doktor Honoris Causa ödülü verilirken Priştina Üniversitesi Rektörü ve Kosova Milli Eğitimi Bakanı  inanılmaz açıklamarda bulundu.

Priştina Üniversitesi’nin Rektörü Muje Rugova Tony Blair ve Bil Clinton'u  Kosova halkının bağımsızlığının ayrılmaz parçası olarak gördüğümü iddia edip önemli isimler oldukları Blair ve Clinton'u  saygıyla karşıladıklarını ileri sürdü.

Ülkede başörtüsünü yasaklayan isim olarak bilinen Milli Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj(hocay) ise Blair'e ithafen  'Kosova’ya verdiği özgürlüğü için önünde saygıyla eğiliyorum. Tony Blair ve Büyük Britanya’nın katkısı olmasaydı Kosova’nın bugün burada olamayacaktı demesine kamuoyu sert tepki gösterdi.

Kosova Devlet Televizyonu'nda yer alan haberin altına Kosovalılar, Kosova'nın bağımsızlığını Blair'in değil hayatını kaybeden binlerce UÇK savaşçısı olduğunu yazdılar. 

Dünya Bülteni 
  

Yorumlar