Duyuru

Priştine'de başörtüsü protestosu

Kosova Haberleri

  /   2674   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

Müslüman Arnavutluk - Priştine/KOSOVA.  Kosova'nın başkenti Priştine'de, ülkede uygulanmaya çalışılan başörtüsü yasağı sebebiyle binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlendi. 08.10.2010 günü Cuma namazının akabinde başlayan gösteri yürüyüşü Eğitim Bakanlığı önünde son buldu. Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle başörtüsü yasağını protesto eden Kosovalılar, Kosova'nın Müslüman bir ülke olduğunu, laiklik adı altında yapılan baskılara boyun eğmeyeceklerini ilan ettiler.

Tekbir seslerinin yükseldiği gösteride "Rahibe Terasa'nın örtüsü sorun değil Müslüman kardeşimin ki mi sorun?", "1389'dan beri Müslümanız", "Kosova 1453'ten beri Müslümandır", "Demokratik Kosova'ya Evet, İslam karşıtı diktatörlüğe Hayır", "Hashim Thaci'nin ayrımcılığını durdurun" yazan pankartlar taşındı.

 

Bilindiği üzere Kosova, Yugoslavya'nın dağılmasından sonra Sırp baskısı altında kalmış ve 1999 yılında Nato'nun yaptığı operasyon ile Sırp yönetimi Kosova'dan çıkarılmış ve ülke UNMİK'in idaresine verilmişti. 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova, Avrupa - Atlantik kurumlarına entegrasyon sürecini yaşarken Müslümanlara yönelik ayrımcılık vakaları ile de adından söz ettiriyor.

{flv}protesto2{/flv}

 

 
 
 
  

Yorumlar