Duyuru

Kosova heyeti ilk defa Avrupa Parlamentosu toplantısına katıldı

Kosova Haberleri

  /   466   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

 

BRÜKSEL, Belçika -- Kosovalı milletvekillerinden oluşan bir heyet 28 Mayıs Çarşamba günü ilk defa bir Avrupa Parlamentosu (AP) toplantısına katıldı. Milletvekilleri 15 Haziran'da yürürlüğe girecek olan Kosova'nın yeni anayasasını sundular. Kosova medyası, Kosova bayrağının bir AB kurumunda ilk defa göndere çekilmesini haber yaptı. 15 Haziran'dan sonra yetkinin kimde olacağı konulu tartışmayı yöneten Hollandalı AP milletvekili ve Kosova Raportörü Joost Langedjik, EULEX misyonunun görevlendirilmesinde meydana gelecek herhangi bir gecikmenin hem AB hem de Priştine'ye sorun çıkarmasından endişe ettiğini de ekledi.

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniki ise AB ve BM'den BM'nin eski Kosova elçisi Martti Ahtisaari'nin hazırlamış olduğu denetimli bağımsızlık planının uygulanmasına devam etmelerini istedi.

Pazartesi ve Salı günü, Sırp ve Kosovalı milletvekilleri arasında uluslararası bir konferansta meydana gelen, bilinen ilk görüşme AP'de yaşandı. Milletvekilleri Avrupa'nın dört bir yanından gelen milletvekilleri ve AP milletvekilleriyle birlikte Batı Balkanlar konulu bir ortak parlamentolar toplantısına katıldılar. Gündemde ekonomi, parlamentoların rolü ve vize konuları yer aldı. (Koha Ditore, Zeri, Tanjug - 29/05/08; Telegrafi, B92, AP İnternet sitesi - 28/05/08 

  

Yorumlar