Duyuru

Makedonya'da seçimler durduruldu

Makedonya

  /   446   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Makedonya'da yapılan seçimler, Arnavutların yaşadığı kuzeyde, güvenlik nedenlerinden dolayı durduruldu.
Pazar, 01 Haziran 2008 09:02


Makedonya'da bugün yapılan parlamento seçimlerinin, ülkenin kuzeyindeki Arnavutların yaşadığı bölgede, güvenlik nedenlerinden dolayı durdurulduğu bildirildi.

Makedonya Seçim Komisyonu (SK) tarafında yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Arnavutların çoğunlukta yaşadığı bölgede yaşanan şiddet olayları sonucu, bu bölgedeki oy verme işlemini durdurulduğu bildirildi. SK ve ülke polisi Aracinova şehrinde yaşanan şiddet olayları ile ilgili haberler konusunda açıklama yapmazken, başkent Üsküp'te Arnavutları yaşadığı bölgedeki olaylarda 3 kişini yaralandığı belirtildi. Ayıca bölgeden silah seslerini de geldiği ifade edildi.

Seçimlerde Başbakan Nikola Gruevski'nin muhafazakar VMRO-DPMNE partisi favori gösterilirken, Arnavut partilerinin karıştığı şiddet olaylarının ülkenin AB'ye girişinde önemli bir engel oluşturmasından endişe ediliyor.

Seçimleri favorisi Gruevski'nin yeni kuracağı hükümetin, ülkenin NATO girmesi ve AB'ye üyeliği yolundaki işleri yoluna koyması ve ülkedeki Arnavut topluluklar arasında yaşana gerginliği yatıştırması bekleniyor.
 

Kaynak: AA 

  

Yorumlar