Duyuru

Bosna'da restore edilen cami ibadete açıldı

Bosna Haberleri

  /   369   /   15 Eylül 2014, Pazartesi

Dünya Bülteni
 Yazdır

  

Bosna Hersek'in Tuzla şehrindeki Turalı bey Camii, yapılan restorasyonun ardından açıldı

Bosna Hersek'in en eski camilerinden biri olan ve ülkenin kuzeybatısındaki Tuzla şehrinin sembolü olarak bilinen Turalı Bey Camii, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Caminin yeniden ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törene, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Husein Kavazoviç, Tuzla Belediye Başkanı Yasmin İmamoviç ve Tuzla Kantonu Başbakanı Bahriya Umihaniç'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç, burada yaptığı konuşmada, "en zor dönemlerde de kentin ve Bosna Hersek halkının ruhunu korumayı başarmış" olan Tuzla halkını selamlayarak, Tuzlalılar'ın zor dönemlerde de medeniyet değerlerini ve Bosna Hersek'in sembollerini korumayı başardığını belirtti.

Saraybosna'nın da Gazi Hüsrev Bey'in bıraktığı vakıfları korumayı başardığını söyleyen Kavazoviç, "Tuzla da günümüz de Gazi Turalı Bey'in ismi üzerinden kendi geçmişinin köklerini ortaya çıkarmaya başlıyor" ifadesini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı İmamoviç de Turalı Bey'in Tuzla için büyük bir şans olduğunu belirterek, ancak Turalı Bey'in Tuzla kentine kazandırdığı vakıf eserlerinin birçoğunun zaman içerisinde savaşlar, farklı siyasi rejimler ve ekonomik krizler nedeniyle büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Tuzla şehrinin kurucusu olan Turalı Bey tarafından 1572 yılında yaptırılan cami, tarih boyunca birçok kez restorasyondan geçmiş, caminin son restorasyonu ise 1967 yılında yapılmıştı.

  

Yorumlar