Duyuru

Jahjaga, Tüm İslam Ülkelerinden Kosova’yı Tanımlarını Talep Ediyor

Kosova Haberleri

  /   313   /   23 Eylül 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  New York’da bulunan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Iyad Madani ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede Kosova ve bölgedeki güncel gelişmeler, ülkemizin uluslararası konsolidasyonu ve Batı Balkanların Avrupa perspektifi ele alındı.

Bu vesile ile Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, devlet olarak istikrarlığa kavuşmuş Kosova’nın tüm bölgeye barış ile iyi komşuluğu teşvik ettiğini ve tüm uluslararası örgütlere üyelik sürecini sonlandırmayı hedeflediğini söyledi. 

Bir grup üye ülkenin ülkemizi halen tanımamasına karşın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın tanınma alanında Kosova’ya yardımcı olabileceğini belirten Jahjaga, İİT-nin tüm üye ülkelerinden Kosova’nın bağımsızlığının tanınmasının,  özellikle BMÖ olmak üzere tüm diğer uluslararası örgütlere de Kosova’nın üye olmasına yardımcı olabileceğini değerlendirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Madani ise Kosova’da kaydedilen ilerlemeleri olumlu değerlendirirken İTT-nin tüm alanlarda Kosova’ya desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Kosova’yı halen tanımayan üye ülkelerin  bu yönde atılabilecek adımları görüştüklerini açıklayan Madani ancak bunun daha uzun bir süreci teşkil ettiğini söyledi.

 Teşkilat daha önceleri,  tüm üye ülkelerden Kosova’yı tanımalarının talep edildiği bir kararı onaylamıştı.  

Yorumlar