Duyuru

Kosova Banka Sektörü, Bölgede En İyisi

Kosova Haberleri

  /   403   /   23 Eylül 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova banka pazarı yatırımcılar için cazip olmaya ve kapitalizmin en yüksek düzeyi dahil, güçlü likidite yeri ve  olumlu kredi şartları ile tüm açılardan istikrarlığını yüksek düzeyde yansıtmaya devam ediyor.  Bu açıklamayı bugün  Kosova Bankalar Derneğinin örgütlemesiyle ve Gazeteciler Derneği işbirliğiyle Priştine’de açılan 2014 mali Fuarda Kosova Merkez Bankası Guvernörü Bedri Hamza yaptı.


Hamza, 2014 yılında ekonomi artışın hızlandırılmasının, etkinliklerini yerine getirmeleri için bankalara daha olumlu bir ortamı sağlaması beklendiğini belirtti. Olumlu bir gelişme olarak Hamza, birkaç yıllık kredilerde kemer sıkmadan sonra 2014 yılının ilk yarısında Kosova’da kredilerin artmasının kaydedildiğini söyledi.  Hamza, bu şekilde Kosova’nın bölgede banka sektöründe kredilerde kemer sıkma dönemine son veren ilk ülkelerden biri olduğunu ve bunun sonucunda ülke ekonomisine desteğin artmaya başladığını vurguladı.


 Kosova Bankalar Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wright ise  Kosova’da banka sektörünün  bölgede en iyisi olmaya devam ettiğini ileri sürdü. 

  

Yorumlar