Duyuru

AKEA ve 10’dan Fazla STK Kapatıldı

Kosova Haberleri

  /   424   /   23 Eylül 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Merkezi Priştine’de bulunan Kültür Eğitim ve Öğretim Birliği (AKEA),  faaliyetlerini askıya aldığını birkaç katlı binası kapısına astığı bir yazı ile duyurdu. 

Express Gazetesi, Arbëria’da AKEA ofisinde kapıların kapalı ve faaliyetlerin askıya alındığı yazısının kapıda bulunduğunu bildirdi. İki gündür Kosova İslam Birliği imamı da olan AKEA Başkanı Husamedin Abazi’den faaliyetlerin neden askıya alındığı yanıtını alamadığını duyuran gazete, faaliyetlerin neden askıya alındığıyla ilgili de bir yanıt gelmediğini bildirdi. 

AKEA’nın kapanması olayıyla ilgili gazete, ne Savcılık, ne Polis ne de Mali İstihbarat Birimi’nden bir açıklama yapılmadı.  

Kosova’da en güçlü Sivil Toplum Kuruluşları (STK) arasında bulunan dini yönelimli AKEA, Kosova Hükümeti ile özellikle Eğitim ve Çevre bakanlıklarıyla ortak faaliyetlerde bulunuyordu. 

Expres Gazetesi makalesinde AKEA’nın “Müslüman Kardeşler” İslam hareketiyle yakınlığına vurgu yapılıyor. 

Genç Müslümanlar Forumu: 10’dan Fazla STK Kapatıldı

Diğer yandan Genç Müslümanlar Forumu, AKEA yanı sıra İslam yönelimli diğer sivil toplum kuruluşların kapandığını duyurdu. Genç Müslümanlar Forumu, LİSBA partisiyle yakınlığıyla biliniyor. 

Genç Müslümanlar Forumu, “Müslümanlara karşı Terör Devam Ediyor, 10’dan Fazla STK Kapatıldı” başlıklı bir makalede STK’lerin İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldığı belirtiliyor.

Makalede diğerleri arasında şöyle deniliyor:

“Kosova’da imamların tutuklanma olayları devam ediyor, şimdi de İçişleri Bakanlığı STK’leri kapatma kararı aldı. Kosova vatandaşı olan Müslümanlar tarafından yönetilen onlarca STK bugün kapatıldı. Kapatılanların arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle bilinen“Kültür Eğitim ve Öğretim Birliği-AKEA” da bulunuyor. STK’lerin kapatılması komünist devletleri ve tek ideoloji egemen olan devletlerin geleneğidir.”  

Yorumlar