Duyuru

Siyasi Çıkmazın Aşılması için ABD-den Jahjaga’ya Tam Destek

Kosova Haberleri

  /   304   /   28 Eylül 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga New York’ta Avrupa ve Asya Konularından Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile bir araya geldi. Görüşmede Kosova’daki son gelişmeler ve ülkemizin geçmekte olduğu süreçler ele alındı. 

Kosova Meclisi’nin ve yeni hükümetin kurulması dahil ülkede kurumların kurulması çabalarından ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ı bilgilendiren Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, şimdiye dek kurumların kurulmasının ve bu tür konularda ihtilaflı sorunların çözümü ile bu bağımsız kurumların kararlarına saygı gösterilmesi için ülkenin ve partilerin siyasi olgunluğunu kanıtlayan Kosova Anayasası’nın değerlendirmelerine sıkı bağlı olduğuna vurgu yaptı.  

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın siyasi çıkmaza çözümün Kosova’da süreçlerin ileriye taşınması, ülkemizin üstlendiği misyon ve yükümlülüklerin sorumlu bir şekilde yerine getirilmesi için halkın  güvenerek oy verdiği milletvekilleri tarafından bulunması önemine vurgu yaptığı belirtilmektedir.

Açıklamada bu vesile ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın Anayasa ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarıyla uyumlu olarak Kosova siyasi partiler liderleriyle  Meclis’in ve hükümetin kurulmasına dair süreçlerin ileriye taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Jahjaga’ya Amerikan Hükümeti’nin tam desteğine sahip olduğuna dair güvence verdiği ifade ediliyor.

 “Amerika Birleşik Devletleri düzen ve yasalar, Sırbistan ile diyalog ve Avro-Atlantik geleceğine özen göstermiş Kosova ile yakın işbirliğinin sürdürülmesini memnuniyetle karşılamaktadır”, diye deniliyor diğerleri arasında bu açıklamayla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada.   

Yorumlar