Duyuru

Sürülerin 80%-ni “Mavi Dil”-den Etkilenmedi

Kosova Haberleri

  /   321   /   30 Eylül 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Koyun ve Keçi Besiciler Birliği yazılı bir açıklama ile medyada “Mavi Dil” hastalığıyla ilgili yayınlanan haberleri tedirgin edici olarak değerlendirdi. Kurban Bayramı öncesinde bu tür haberleri propaganda olarak değerlendiren birlik, yetkili olmayan kişilerin açıklamalarda bulunmasıyla hayvancılığı, özellikle küçükbaş hayvan besiciliğini, olumsuz etkilediğini vurguluyorlar.

“Mavi Dil” hastalığının olduğu bölgelerde çok sayıda besicinin ziyaret edildiği bildirilirken hastalığa kapılan hayvanlara rastlandığına ancak önlemler alınması sayesinde endişe edilecek bir durumun olmadığına dikkat çekiliyor. 

Durumun kontrol altında olduğunu bildiren Kosova Koyun ve Keçi Besiciler Birliği, hastalığa kapılan sürülerin belirlendiğini duyururken sürülerin 80%-ninde hastalık gözlenmediğine dikkati çekiyor. 

Kurbanlık almak isteyen İslam dinine mensup kişilere bunu serbestçe yapmaları çağrısında bulunan birlik yetkilileri, şüphe edenlerin satıcılardan belediyeler tarafından verilen veteriner belgelerini aramayı tavsiye ediyorlar. 

Hastalık belirtileri gözle görülür olduğuna işaret eden birlik temsilcileri, bulaşıcı olmayan hastalığın insan sağlığını etkilemediğine de dikkati çekiyorlar.   

Yorumlar