Duyuru

Türk Kızılayı Kosova’da 102 Büyükbaş Kurban Kesti

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   438   /   05 Ekim 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova\'da Türk Kızılayı tarafından her yıl geleneksel olarak kesilen kurbanlar bu yıl da geleneğini bozmadı. Türk Kızılayı tarafından bu yıl Kosova\'da 102 büyük baş hayvan kesilerek 4 Bin 500 ihtiyaç sahibi Türk, Boşnak, Arnavut ve Boşnak asıllı aileye dağıtılacak. 

Kosova\'nın Prizren kentinde düzenlenen kesim törenine Kosova Demokratik Türk Partisi -KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Kosova Kızılhaçı Başkanı Adem Nura katıldı. 

Somali\'den Karadağ\'a kadar dünyanın 12 ülkesinde kurban kestiklerini söyleyen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattıklarını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan da, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Kosova halkının yanında olduklarını vurgulayarak, Türk Kızılayı\'nın bu kurban bayramında ihtiyaç sahibi Kosovalı ailelerin yüzlerini güldürdüklerini söyledi.

 KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, desteklerinden dolayı Türk Kızılayı\'na teşekkür ederek tüm İslam aleminin Kurban Bayramı\'nı kutladı. 

Avrupa standartlarına uygun bir şekilde kesilen kurbanların bayram süresinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı belirtildi. Kurbanlar vekaletin verilmesiyle okunan dualar eşliğinde kesildi.   

Yorumlar