Duyuru

Priştine’de Türkçe Öğretmen Eksikliği Sorunu Çözüldü

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   418   /   05 Ekim 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Yeni ders yılının başlamasıyla Priştine’de Türkçe eğitimin yapıldığı “Elena Gjika” İlkokulu ve Sami Frasheri Lisesinde öğretmen eksikliği baş gösterdi. Öğretmenlerimizin emekliye ayrılması nedeniyle Biyoloji, Resim, Müzik dersleri açıkta kaldı. Öğrenciler nerdeyse bir aydır bu derslerden mahrum kaldı. Ancak yoğun çabaların sarf edilmesiyle bu sorun çözüme kavuştu.


Kosova Demokratik Türk Partisi -KDTP Priştine Şubesi Başkanı ve Priştine Belediye Meclis üyesi Cüneyt Ustaibo’nun,  sorunu Belediye Meclisi ile Eğitim Müdürlüğüne taşımasıyla soruna çözüm bulundu.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan KDTP Priştine Şubesi Başkanı Cüneyt Ustaibo, bu sorunun 30 Eylül gününde çözüme kavuştuğunu ve öğretmen eksikliği olan derslerin yeni öğretmenlerin seçilmesiyle yapılması başladığını söyledi. Bu sorunun Belediyede Eğitim Müdürünün uzun zamandır olmaması ve konkurun yayınlanmamasından kaynaklandığını, bunun soruna sorun kattığını ve öğrencilerimizin bu dersleri göremediğini belirten Ustaibo, iki hafta zarfında Belediye Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcısıyla çaba sarf edilerek, bu yönde en iyi bir seçimin yapıldığını ve öğretmen eksikliğinin giderildiğini ifade etti.


“Elene Gjika” İlkokulunda Müdür Yardımcısı da emekliye ayrıldı ve bugünlerde yenisinin seçilmesi bekleniyor. Bu konuda konuşan Cüneyt Ustaibo, kanunen bu görevin Türklere mahsus olan bir yer olmadığını, her etnik topluluktan seçilebileceğini, iyi ama bu okullarda Türkçe de eğitimin yapılması nedeniyle Belediye yetkililerine durumu anlatmaya çalıştıklarını, bunun sonucu yayınlanan konkura katılan adaylardan bir Türkün seçilmesi kararı alındığını ve bu adayın sadece “Elena Gjika” değil, Lisede de Türkçe eğitimle ilgili sorumluluğu  üstleneceğini belirtti. 


KDTP Priştine Şubesi Başkanı Cüneyt Ustaibo kitap konusuna da değinirken, öğretmenlerle yaptığı görüşmelere göre, birkaç kitap hariç bütün diğer kitapların öğrencilere ücretsiz verildiğini, özellikle de birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar kitapların dağıtıldığını açıklayarak, önümüzdeki günlerde eksik olan kitapların da temin edileceğine inandığını söyledi

  

Yorumlar