Duyuru

Cumhurbaşkanlığı Adayı Tseriç'ten Türkiye'ye Sert Eleştiriler

Bosna Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   341   /   06 Ekim 2014, Pazartesi

Bosna Haber
 Yazdır

  

Bosna Hersek'te 12 Ekim'de gerçekleştirilecek genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyeliği için yarışan eski Reis-ul Ulema Mustafa Ef. Tseriç, Türkiye'ye Bosna Hersek'e destek olmak için somut adımlar atma çağrısı yaptı.

Seçim öncesinde Bugoyno şehrinde gerçekleştirilen bir programda konuşan Dr. Mustafa Tseriç, Bosna Hersek'in dış politikasında herhangi bir ülkeye aşırı şekilde odaklanmaya lüzum olmadığını ve ülke siyasetinde bazı isimlerin Türkiye'ye fazla odaklandıklarını söyledi.

Erdoğan'ın rahmetli Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in Bosna Hersek'i kendilerine emanet ettiğini söylediğini vurgulayan Tseriç, "Eğer öyleyse kendisine Bosna Hersek'i müdafaa etmesi, koruması ve Bosna'yla ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Eğer gerçekten öyleyse Türkiye niçin Bosna Hersek'e daha fazla yatırım yapmıyor? Bunun yerine firmalarımızı satın alıp daha sonra kapatıyorlar ki pazarımızdaki rekabeti ortadan kaldırabilsinler. Bizim havayolu firmamızı rekabet dışı bırakıp kendi firmalarını öne sürüyorlar. Kendi firma ve işçilerini göndererek bizlere krediyle sağladıkları kaynakları yeniden Türkiye'ye çekiyorlar" diye konuştu.  

Türkiye'den Bosna Hersek'le güçlü ekonomik işbirliğine yönelik somut adımlar beklediklerini söyleyen Tseriç, "Türk lokumu göndermek yerine  bizlere Saraybosna'dan Bihaç'a veya Yeni Pazar'a otoyollar inşa etmemiz, hastaneler yapmamız için kaynak sağlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

  

Yorumlar