Duyuru

'İstanbul - Mostar Doğrudan Seferleri Harika Bir Hamle Olur'

Bosna Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   419   /   06 Ekim 2014, Pazartesi

Bosna Haber
 Yazdır

  Büyükelçi Erginay, BH Başbakanı Vyekoslav Bevanda ile Bir Araya Geldi

Bosna Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda, bugün Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı kabul etti.

İki ülke arasında güçlü bir işbirliği olduğunu ifade eden Bevanda, siyasi ve kültürel alanlardaki muazzam ilişkilerin ekonomik sahada görülemediğine dikkat çekti.

Bevanda'ya Türkiye'nin yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileten Büyükelçi Erginay ise potansiyel yatırımcıları Bosna Hersek'e yönlendirmek için çalışmalar yürütüldüğünü lakin halihazırda Türkiye'nin önceliğinin sel felaketinden etkilenen halka yardım ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu tarafından konuya ilişkin olarak neşredilen açıklamada Bevanda ve Erginay'ın aralarında İstanbul ve Mostar arasında doğrudan uçuşların başlatılması gibi girişimlerin de yer aldığı ortak projelere ilişkin olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları bildirildi. Konuya ilişkin görüş bildiren Başbakan Bevanda, İstanbul - Mostar arasında uçak seferi başlatmanın harika bir hamle olacağını ve ticari olarak da oldukça başarılı olacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin sel felaketi sonrası gösterdiği dayanışma ve yardımlar için teşekkür eden Bevanda, Büyükelçi Erginay'a Bosna Hersek'teki görevinde başarılar diledi.

  

Yorumlar