Duyuru

İmamlar Olayı Yeni Bir Yön Alıyor

Kosova Haberleri

  /   348   /   07 Ekim 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Temyiz Mahkemesi’nin Temel Mahkeme’nin terörist eylemler şüphesiyle 11 imamın gözaltına alınması mahkeme kararını düşürmesinden sonra sansasyonel tutuklamalardan sonra bir geri adım gibi görülüyor.  

Onların dosyaları şüpheleri gerekçelendirme için yeterli delil bulunmaması nedeniyle Temel Mahkeme’ye geri iade edildi. 

Top News’un ele geçirdiği Temyiz Mahkemesi kararında Polis’in eylemi sanıkların Suriye’ye insan gönderdiği veya başka terör eylemlere karıştığı iddialarını teyit edecek hiçbir delil olmadan gerçekleştiğine işaret ediliyor. 

Savcı bir kişiye gözaltı kararı alınması gereğini ileri sürerken şüphelinin tutuklanması için deliller sunmalıdır denilen Temyiz Mahkemesi kararında,  imamlar olayında ne Savcılık ne de mahkeme sanıkların suçunu tazdikleyemediği belirtiliyor. 

Yapılan suç duyurusunda sanıkların vaazlarda Suriye savaşını desteklediği, terörist gruplara katılmaları için mesajlar verdikleri, dini gruplar arasında nefret yaydıkları belirtilirken nerede, ne zaman ve ne şekilde sanıkların tahrik ettiği, çağrıda bulunduğu veya mesaj gönderdiği belirtilmediğine dikkat çekiliyor. Daha da ileri gidilirse bu eylemleri gerçekleştirdiklerini tazdikleyecek hiçbir delilin sunulmadığı vurgulanıyor. 

Temyiz Mahkemesi, savcının imamların gözaltına alınmasını isterken hiçbir delil sunmamasını da şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. 

Temel Mahkemesi’nin Kosovalı imamların gözaltına alınması kararını düşüren Temyiz Mahkemesi, mahkemeye davayı geri göndererek savcıdan iddialarını doğrulayacak delil istenmesi ve buna göre tutuklu bulunan imamlarla ilgili karar almasını istedi. 

Şimdi Temel Mahkeme 11 tutuklu imam davasıyla ilgili yeni bir karar almalıdır. Bir gün önce bu mahkeme gözaltına alınan imamlardan Shefqet Krasniqi’nin gözaltı süresini 17 Ekim tarihine kadar uzatmıştı.  

Shefqet Krasniqi’nin avukatı Bajram Tmava’ya göre Temel Mahkemesi savcıları ve yargıçların imamlar davasıyla ilgili kararların delillere dayanmayan gülünç eylemler olarak değerlendirdi.

Eylül ayında gözaltına alınan 15 imamdan Mitroviça’dan Enis Rama ve Ekrem Avdiu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, İpek’ten imam Enis Goga tüm suçlamalardan beraat etti. Goga, Temyiz Mahkemesi kararından sonra Perşembe günü serbest bırakıldı.   

Yorumlar