Duyuru

Meclis Boykotlar Safhasına Girmektedir

Kosova Haberleri

  /   280   /   07 Ekim 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  LDK, AAK, Nisma ve Vetëvendosje’li 62 milletvekili  tarafından 9 Ekim tarihi için Meclis’in toplantıya çağırılması,  PDK yanı sıra toplulukların da toplantıya katılma ilgisizliği nedeniyle suya düşmüş olabilir. 

Seçim sonrası kurulan koalisyon Meclis başkanının seçilmemesine karşın 17 Temmuz oturumuna kıyasen çok daha zor bir durumda bulunabilir çünkü bu blok 17 Temmuz’da gibi 83 değil şimdi yalnız 63 milletvekiline sahip. 

Kosova Demokratik Partisi-PDK milletvekili Adem Grabovci, oturuma katılmak için PDK-nın yalnız toplantıya başkanlık eden Flora Brovina’nın çağırısına uyacağını söyledi.

Dün resmi tatil olması nedeniyle bu toplantıya dair çağırının Brovina tarafından gönderilip gönderilmediği bilgisine sahip olmadığını açıklayan Grabovci, “Toplantıyı tayin etmek için tek yetkili olan Flora Brovina tarafından çağırı gönderilmelidir” dedi.

Ayrıca bir grup milletvekilinin bu toplantıyı çağırması ihtimalini dışlayan Grabovci, bunu ancak Flora Brovina’nın yapabileceğini tekrarladı.

PDK-nın tutumuna göre seçim sonrası kurulan bloğun toplantıyı çağırma girişimleri durumu daha da kötüleştirip gerginleştirmektedir. 

Böylece PDK,  çözümün bulunması doğrultusunda Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın çabalarına destek sunmaktadır.   

Yorumlar