Duyuru

Bosna Hersek Sandık Başında

Bosna Haberleri

  /   346   /   12 Ekim 2014, Pazar

Bosna Haber
 Yazdır

  Bosna Hersek'te vatandaşlar, sabah saat 7:00 itibarıyla ülke genelindeki oy kullanma noktalarında reylerini kullanmaya başladı.

Kuruluşundan bu yana 7. defa genel seçimler için sandık başına gittiği ülkede seçmenler, Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Boşnak, Hırvat ve Sırp üyelerini, Sırp Cumhuriyeti Entitesi Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi'ndeki vekiller, Bosna Hersek Federasyonu Entitesi Parlamentosu vekilleri, Sırp Cumhuriyeti Entite Meclisi Vekilleri ve Bosna Hersek Federasyonu Kantonları meclis üyelerini seçecekler.


NAP Ajansı'nın bildirdiğine göre Merkezi Seçim Komisyonu'nun rakamlarına göre ülke genelindeki  5,401 oy kullanma noktasında oy kullanma işlemi saat 19:00'a kadar devam edecek.


2014 yılı Genel Seçimleri'nde 3 milyon 278 bin 908 kayıtlı seçmenden 2.037.076'sının Boşnak ve Hırvatların yoğun olarak yaşadıkları Bosna Hersek Federasyonu entitesi, 1.241.832 seçmenin ise Bosnalı Sırpların yoğun olarak yaşadıkları Sırp Cumhuriyeti Entitesi'nde kayıtlı oldukları bildiriliyor.

Bosna Hersek'i önümüzdeki 4 yıl idare edecek kadroların seçileceği seçimlerin ilk sonuçları gece saatlerinden itibaren belli olmaya başlayacak. 

  

Yorumlar