Duyuru

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde Dodik Yeniden Cumhurbaşkanı

Bosna Haberleri

  /   550   /   13 Ekim 2014, Pazartesi

Bosna Haber
 Yazdır

  Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde SNSD'nin adayı Milorad Dodik, seçimleri az farkla kazanarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) lideri Zlatko Lagumciya ile birlikte seçimin en büyük kaybedenlerinden biri olarak gösterilen Milorad Dodik, büyük oranda destek kaybetmesine rağmen rakibi Ognjen Tadiç'i az farkla geride bırakarak yeniden entite Cumhurbaşkanı seçildi.

Oyların %85'inden fazlası sayılırken eski/yeni Cumhurbaşkanı Milorad Dodik'in 264.051 oy ile reylerin %47,10'unu aldığı, rakibi Ognyen Tadiç 253.211 oy ile reylerin %45,16'sını aldığı bildiriliyor. 

Dodik'in Adayı Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeliği Seçimini Kaybetti


Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonu, bugün saat 2:00'da yaptığı yeni açıklamada seçimin gayriresmi sonuçlarına göre Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Adayları'nın Bakir İzetbegoviç, Dragan Çoviç ve Mladen İvaniç olduklarını söyledi.


SNSD Başkanı Milorad Dodik, Üçlü Devlet Başkanlığı Sırp Üyeliği yarışındaki seçim sonuçlarına inanamadığını ifade ederek kendi ellerindeki verilere göre İvaniç'in SNSD'nin adayı Jelyka Tsviyanoviç'den 100 oy fazla aldığını söyledi.


Oyların %99,3'ünün sayıldığını ve İvaniç'in 100 oy önde olduğunu söyleyen Dodik, entite düzeyinde kendi seçim galibiyetinden ötürü de "Sırp Cumhuriyeti'nin eski-yeni Cumhurbaşkanı" gibi hissettiğini söyledi.


Merkezi Seçim Komisyonu, dün gece yaptığı ilk açıklamada SNSD'nin adayı Jelyka Tsviyanoviç'in seçim yarışını önde götürdüğünü lakin sonuçların kalan reylerin sayımıyla değişebileceğini duyurmuştu.

  

Yorumlar