Duyuru

AB, Maçın Engellenmesinden Hayal Kırıklığına Uğradı

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   381   /   15 Ekim 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Avrupa Birliği, Sırbistan-Arnavutluk maçında çıkan olay nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi; fakat aynı zamanda “Sırp yetkilileri durumla ilgili profesyonellik gösterdi” şeklinde bir tespiti de şaşırttı.


AB Dış Siyaset ile Güvenlik Yüksek Temsilcisinin Sözcüsü Maja Kocijançiç,  AB’nin bu durumda herhangi bir rolü olduğuna dair Sırp basınında çıkan haberleri yalanladı. AB’nin bu tepkisini Koha Ditore gazetesinin Brüksel muhabiri aktarmaktadır. 


Brüksel’de düzenlenen bir basın toplantısında Sözcü Kocijançiç, “Biz, Sırbistan-Arnavutluk futbol maçındaki provokasyon eyleminden sonra maçın kestirilmesinden hayal kırıklığına uğradık. Sırp yetkilileri durum karşısında profesyonelliğini gösterdi” şeklinde konuştu. 


AB Sözcüsü Kocijançiç,  siyasetin stadyumda provokasyonlar tarafından yönetilmemesi gerektiğini de ifade ederek, bölgesel işbirliği öneminin bir kez daha altını çizdiklerini  ve  Başbakan Edi Rama’nın Sırbistan’a yapması planlanan ziyaretini olumlu karşıladıklarını vurguladı.  


Diğer yandan Arnavutluk milli takımı oyuncuları ve antrenörü holiganlara oyun sahasına girmelerine ve saldırmalarına müsaade edildiğini ve güvenlik organları tarafından yeterince savunmalarının olmadığını ifade ettiler. 

  

Yorumlar