Duyuru

Azınlık Milletvekillerinin Cumhurbaşkanına İstemi Hazır

Kosova Haberleri

  /   309   /   20 Ekim 2014, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Meclisi azınlık milletvekilleri, Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesinden Meclis Başkanıyla ilgili alınan karara ilişkin  ek açıklama talep etmesi için imzalı istemi hazırladı.


Azınlık sıralarından Kosova Meclisi milletvekili Duda Bale, Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın Meclis başkanının önerilmesi hakkının hangi partiye ait olduğu konusunda Anayasa Mahkemesinde 127. maddenin yorumlanmasıyla ilgili istemlerini dikkate alacağına inandığını belirtti.


Bale, Cumhurbaşkanı azınlıkların istemini dikkate almaması halinde, 127. maddenin yorumlanmasına ait istemin doğrudan Anayasa Mahkemesine gönderileceğini bildirdi.


 “Bu açıklamayı Cumhurbaşkanı aracılığıyla almayı denedik. Şimdiye kadar 20 azınlık milletvekilinden sadece 3-ü bu istemi imzalamadı.  Slobodan Petroviç tedavide olduğu için imzalamadı,  Nenad Raşiç ve Emilija Rexhepi ise imzalama isteği göstermediler.  Onların desteğine sahibiz, ancak imzaları yok” şeklinde konuşan milletvekili Duda Bale,  Kosova Meclisi içinde durumun çözümü için milletvekilleri olarak ne gibi etkinliklerde bulunulması gerektiği konusunda Mahkemenin açıklama yapmasını istediklerini vurguladı. 

  

Yorumlar