Duyuru

Final Proje Olarak Barış Antlaşması

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   371   /   24 Ekim 2014, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova, Berlin ve Dubrovnik girişimlerinin devamını da teşkil eden Batı Balkanlar Dışişleri ve Ekonomi Bakanlar Konferansı için Sırbistan’da en yüksek devlet düzeyinde temsil edildi.


Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj bu konferansta yaptığı konuşmada, Sırbistan’da bu tür düzeyde Kosova’nın katılımının, bölgede kaydedilen sonuçların ve diyalog sonrasında Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerde meydana gelen değişikliğin göstergesi olduğunu söyledi.


Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerin üç safhadan geçeceğini belirten Hoxhaj, 2011 yılında başlayan diyalogun birinci safhayı, şimdiki durumun ikinci safhayı ve doğrudan temasların kurulacağı ile Barış Antlaşması’nın imzalanacağı durumun üçüncü safhayı teşkil ettiğini ifade etti.


 “Özellikle dışişleri bakanı seviyesinde olmak üzere bu formatta ve bu tür seviyede Sırbistan’da bulunmamızın varlığını ve ağırlığını yadsıyamam. Bölgede değişikliğin iyi tarafının göstergesini ise Sırbistan ile diyalog ve iki ülke arasında kaydedilen sonuçlar teşkil ediyor. Diplomaside “Rapprochement” olarak bilinen şimdi doğrudan temaslara geçileceği yeni bir safhaya girmekteyiz.” dedi diğerleri arasında Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj.

  

Yorumlar