Duyuru

Füle: Kosova AB-ye Şimdi Daha Yakın

Kosova Haberleri

  /   324   /   25 Ekim 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Avrupa Birliği Genişleme Komiseri Stefan Füle, Kosova’nın gerçekleştirdiği entegrasyon sürecinden memnuniyetini dile getirdi. Bu ayın sonunda görev süresi sona erecek Füle, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj’ın da Belgrat toplantısına katılmasından memnuniyetini ifade ederek Hoxhaj’ın Belgrat’ta bulunmasının devletlerarası ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde bir faaliyeti teşkil ettiğini değerlendirdi.

AB Genişleme Komiseri Stefan Füle bu tür değerlendirmeleri,  Brüksel’de Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra dile getirdi.

Bu vesile ile Füle, işbirliği için Kosova kurumlarının belirttikleri hazırlık nedeniyle de minnettarlığını ifade ederek görevi süresince AB-ye daha yakın olabilmek,  örgütlere üye olmak ve bölgesel girişimlere dahil olmak için Kosova’ya yardımda bulunma konusunda her şeyi yaptığını belirtti.

Belgrat toplantısından da söz ederken Füle, bu toplantının AB, özellikle de ilk kez bir dışişleri bakanının katıldığından dolayı Kosova için çok önemli olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ise  beş yıllık görevi süresince  sürdürdüğü işbirliği ve İOA müzakerelerinin başlatılması ile sona ermesi, bölgesel örgütlere üyelik ve ülkemizin AB programlarından aldığı yardımlar nedeniyle Kosova’ya sunduğu desteklerinden AB Genişleme Komiseri Stefan Füle’ye teşekkür etti.  

Yorumlar