Duyuru

Türkiye’nin Kosova’ya İthalatı 200 Milyon Avro

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   384   /   26 Ekim 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  “Diaspora ile Kosova İşletme Haftası 2014 ” çerçevesinde İzmir’de bulunan Kosova İşletmeler İttifakı ve Kosova Hükümeti’nin bir heyeti İzmir İktisat Odası tarafından kabul edildi. 

Kosova İşletmeler İttifakı Başkan Yardımcısı Agim Shahini ve Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Ramadan Hasani’nin yönettikleri heyette Kosova işletmelerinin bazı sahipleri de yer aldı.

Kosova heyetini kabul eden İzmir İktisat Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Kosova ile işbirliğinde bulunmak için kendi ve Türk işletmelerinin hazırlığını dile getirdi.

Kosova ile Türkiye arasında ticaret değişiminin her geçen yıl arttığını açıklayan Demirtaş, Kosova ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanmasından sonra Kosova’da Türk yatırımlarının daha da artacağını açıkladı.

Demirtaş’a göre 2014 yılı içerisinde Türkiye Kosova’ya 200 milyon Avro değerinde mal ihraç etmeyi öngörmüştür. 

Kosova İşletmeler İttifakı Başkanı Agim Shahini ise üretim alanında yatırım yapma hazırlığını belirten İzmir İktisat Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a teşekkür etti.

Shahini’ye göre Türk yatırımcıları için ticaret politikaları,  görüşmelerde tartışılan diğer bir konuyu teşkil etti. Türk işadamları ise şirketlere düşük vergi oranı ve kazanç yanısıra maaşlardan da hayran kaldılar.

Diğer yandan Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Ramadan Hasani Hükümet adına konuşurken iki ülke arasında tüm alanlarda işbirliğin çok yüksek olduğunu ve bunun için her iki ülke işletmeleri ile yatırımcılarına işbirliği köprülerini kuran her iki ülke siyasilerine teşekkür edilmesi gereğini dile getirdi.  

Yorumlar