Duyuru

Jahjaga Ülkedeki Siyasi Durum Nedeniyle Belçika Ziyaretini İptal Etti

Kosova Haberleri

  /   383   /   29 Ekim 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkede güncel siyasi durum nedeniyle Brüksel’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de olası bir görüşme dahil,  Kosova dışına üçüncü ziyaretini de iptal etmiş oldu.

‘Tribuna’ gazetesine göre Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Belçika Hükümeti tarafından Birinci Dünya Savaşı’nın  100. yıldönümün kaydedileceği törenlere katılmaya davet edilmişti. Bu ziyaret, ülkede daha da derinleşen siyasi kriz nedeniyle iptal edildi.

Bu haberi ‘Indeksonline’a teyit eden Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Arbër Vllahiu, “Kosova’da derinleşen siyasi kriz nedeniyle Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümünün,  Ypres muharebesinin anma toplantısının düzenleneceği ve Kral Alberet’in rolünün kaydedileceği törenlere katılmak için Belçika Hükümeti tarafından davet edilen Cumhurbaşkanı Jahjaga Belçika ziyaretini iptal etti.” dedi.

Vllahiu’ya göre Belçika ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın AB-nin en yüksek yetkilileriyle görüşmesi de öngörülmüştü.

Vllahiu  bu vesile ile ülkemizdeki durum nedeniyle sadece Ekim ayında Cumhurbaşkanı’nın dış ülkelere iptal ettiği bu üçüncü ziyareti teşkil ettiğini söyledi.  

Yorumlar